Du skal bruge:
150 g smør
2,2 dl. brun sukker (brun farin)
3 dl. almindeligt sukker
1 tsk. vaniliesukker
2 æg
6,5 dl. havregryn
3 dl. hvedemel
En lille smule salt (bare sådan et lille nip, I ved)
1 tsk. bagepulver
Et eller andet sjovt noget at komme i – jeg valgte 100 g hvid chokolade, 50 g. mørk chokolade (70%) og 2 håndfulde frosne hindbær
Smelt smørret i en gryde, eller i mikroovnen (hvis du ikke vil have at smørret klasker udover hele mikroovnen, fordi at det har fået et millisekund for meget, så sæt “poweren” (aner ikke hvad det hedder) på halv, så sker der ingen ulykker). Rør det smeltede smør, sammen med det brune og det hvide sukker, samt vaniliesukkeret. Pisk æggene let i en skål, og rør dem i sukkerblandingen sammen med havregryn. Bland mel, bagepulver og salt, og hæld dem efterfølgende sammen med den anden blanding. Tilsæt så dit fyld, i dette tilfælde hakket chokolade og frosne hindbær (det er altså vigtigt de er frosne, ellers bliver det herre klamt). Rul dejen til små kugler, og pres dem let (!) flade, og bag dem så i ovnen ved 180 grader i omkring 8-10 minutter. Afkøl dem så – og spis dem.
Held og lykke!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar