mandag den 30. april 2012

IMPROVISERET LAGKAGE

Image Hosted by ImageShack.us I sidste uge kom to veninder og jeg til at snakke om, at det virkelig er alt for sjældent, at vi får lagkage, så det skulle vi lave om på! Derfor mødtes vi igår til en lagkagedate, og så måtte vi ellers igang. Vi var omkring en del forskellige potentielle lagkager, vi kunne lave, bl.a. overvejede vi at lave en happy-hippo lagkage og en flødebolle-lagkage. Det blev dog til noget lidt mere simpelt, som en hindbær én af slagsen. Da vi ikke lige kunne overskue de opskrifter der var på nettet, baksede vi vores egen sammen, og hold nu op hvor blev den god!

Da den var improviseret, kan jeg ikke rigtig lave nogen decideret opskrift, men kan da remse op hvordan det foregik, sådan cirka.

Image Hosted by ImageShack.us Til selve lagkagen skal du bruge:
Lagkagebunde
Kagecreme (hvis du er sej, laver du din egen, hvis du er doven (som vi var), kan man købe et brev for en ti'er i næsten alle supermarkeder)
Hindbær
Evt. en smule piskefløde, pisket til flødeskum
Evt. list vaniljesukker


Til pynt:
Smeltet chokolade
Piskefløde, pisket til flødeskum
Friske jordbær (eller hindbær)


Start med at lave kagecremen (eller pisk et brev op med mælk) og rør det sammen med hindbærrene og evt. en teske vaniljesukker. Hindbærrene må gerne blive mast lidt, så du behøver ikke passe på når du rører det sammen :-) Vend (vigtigt at det bliver vendt forsigtigt, ellers mister flødeskummen sin "luftighed" lærte jeg af en flødeskums specialist, haha!) derefter en smule flødeskum i cremen.


Påfør cremen på hvert af lagene i lagkagen. Smelt noget chokolade, og smør det på toppen af lagkagen. Pynt med flødeskum og jordbær eller hindbær :-)

Image Hosted by ImageShack.us

Ingen kommentarer:

Send en kommentar