lørdag den 28. april 2012
JORDBÆRTÆRTE
Jeg kan da mærke på det hele, at jeg er gået helt i sommer-humør. Måske er det fordi, det er så dårligt vejr udenfor, og jeg så føler, jeg bliver nødt til at kompensere ved at bage en masse sommer-ting. Hvertfald har jeg her til aften lavet verdens lækreste jordbærtærte (virkelig), og vil nu dele opskriften og nogle billeder med jer!
Opskrift til 8 personer:
Mørdej:
150 gram hvedemel
100 gram smør
50 gram sukker
0,5 æg
Fyld:
100 gram smør
100 gram sukker
100 gram ren rå marcipan
0,5 æg
Pynt:
100 gram mørk chokolade 44%
Creme:
2,5 dl. sødmælk
0,5 brev kagecreme
2,5 dl piskefløde
500 gram friske jordbær
1 glas ribsgelé
Mørdej: Ælt ingredienserne fra mørdejen sammen, og sæt den i køleskabet i en time.
Fyld: Rør smør, sukker, revet marcipan og et halvt sammenpisket æg sammen.
Tænd nu ovnen på 200 grader.
Efter mørdejen har været i køleskabet en time, ruller den ud på et bord. Efter det putter du den i en tærteform (ca. 23 cm i diameter). Nu kommes fyldet på mørdejen som vist på ovenstående billede. Derefter bages den ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Pynt: Afkøl tærten, og smelt det mørke chokolade. Når tærten er afkølet, pensler du chokoladen ud på den.
Creme: Rør mælk og kagecreme. Stil det et koldt sted intil det bliver til en lidt tykkere masse. Vend flødeskum i cremen, og fordel det derefter på tærten.
Pynt med jordbær
Varm nu glasset med ribsgeléen og hæld det forsigtigt med en spiseske ud over tærten. Dette gør man får at kagen skal få en endnu lækrere og sødere smag.
Nu er kagen færdig og ekstremt lækker!
God fornøjelse!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar